Watsu workshop pro END DUCHENNE

Z PRVNÍHO WATSU WORKSHOPU PRO END DUCHENNE SI RODIČE A DĚTI ODNESLI NOVÉ INFORMACE A PŘEDEVŠÍM OSOBNÍ ZÁŽITKY. Po uvolňující individuální terapii, kterou každý z účastníků zažil na vlastním těle se rodiče ve spolupráci s terapeuty naučili pár prospěšných triků, které je možné s dětmi ve vodě provádět a dozvěděli se například, jakým způsobem pobyt ve vodě ovlivňuje náš organismus. Jsme vděční za společně prožité chvíle a těšíme se na další vodní setkání, protože věříme v jejich celkovou prospěšnost.
Věděli jste, že Watsu terapie má širokospektré pozitivní využití nejen na pohybový aparát, dýchání, nervový systém, ale také na duševní a psychické zdraví člověka? Je to ovlivněno zejména pobytem v teplé vodě (34 stupňů Celsia) a jejími vlastnostmi. Tělo je ve vodě nadnášeno hydrostatickým vztlakem navozující stav bez tíže, tlakem vody a plynule vedenými pohyby dochází k masáži a stimulaci dýchacího systému, čímž přirozeně dochází ke zvyšování vitální kapacity plic. Přibližně po 20-25 minutách se výrazně snižuje svalové napětí a pozitivně je owatsuvlivněn i nervový systém. Dále dochází ke snižování celkového napětí v těle, zmírnění bolestí a také k případnému rychlejšímu hojení a regeneraci tkání po úrazech nebo v důsledku jakéhokoliv degenerativního a nervosvalového onemocnění. Při terapii se navíc uvolňují endorfiny (hormony štěstí) a klienti zpravidla zažívají skutečné blaho, radost a vděčnost….A TO JE NĚCO, CO SI ZASLOUŽÍME MY RODIČE I NAŠE DĚTI.
S láskou a poděkováním všem účastníkům a dobrovolným Watsu terapeutům a studentům, díky kterým jsme workshop mohli zrealizovat. Za Sdružení vodních terapeutů a End Duchenne, Dita Bartoňová
Foto: Johana Kratochvílová



Sdílet: